Att bedöma orsakerna till utfallet är inte alltid lätt. Vi kan inte riktigt berätta om ett dåligt resultat var en ädel fel, precis som vi inte kan berätta om de fantastiska resultat som var blind lycka. Var det ett fall av bästa insatser på en bra insats som undermineras av ett dåligt kast? Var det en mer skadlig fel i planering eller utförande? Var det kanske bara en dålig strategi att börja med? Osäkerheten innebär inte bara att vi inte kan se runt nästa hörn, osäkerhet också invaderar tidigare.

Naturligtvis i att driva ett företag, det finns många element som du bara inte kan styra ödet av ekonomin, politiska händelser, dina konkurrenters åtgärder. Så i de flesta rum strategi, frågan om hur man ska hantera osäkerheten blir stor. Det är 600-kilos gorilla i rummet. Ingen vill prata om det—det är ett komplext ämne som lätt kan komma i vägen för att få ett “ja” till den föreslagna planen. Presentatörer som söker godkännande för deras projekt har för att inge förtroende i de resultat som de är lovande—för att ge åtminstone en illusion av säkerhet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.